Over Remonte

Alternatieve tekstRemonte is in 2013 opgericht om mensen te kunnen inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.
Alles vanuit mijn overtuiging, dat je je leven volop mag beleven en er alles uit mag halen wat erin zit. Dat dat niet zo makkelijk is, weet ik als geen ander. Alleen ik weet ook, dat het oprecht te moeite waard is om deze uitdaging aan te gaan.

De afgelopen 10 jaar is dat in mijn praktijk alleen maar bevestigd geworden. Ik heb mensen mogen helpen om hun eigen pad te ontdekken, hen over de hobbels op dat pad heen mogen helpen en hen een fris uitzicht op de toekomst mogen geven.

Daar waar nuttig en mogelijk zet ik hierbij ook mijn paarden in. Zij hebben meer dan eens bewezen, de wijsheid over het leven in pacht hebben. Indrukwekkende wijsheden, die ze gelukkig graag met ons delen.

De naam Remonte komt van de Weense Rijschool. Zo worden de jonge Lippizaner hengsten genoemd, die daar hun opleidingstraject beginnen. Hun opleidingsdoel in deze jaren is: balans en evenwicht vinden en in hun volwassen kracht te komen. Ik zie hierin een mooie parallel mijn werk.

Plaatje van Charly Mackesy met de jongen, de vos, de mol en het paard

"Always remember you matter, you're important and you are loved
and you bring to this world things no one else can"
~ Charly Mackesy ~

Wie ben ik...Natasja

Natasja knuffelt veulensMijn naam is Natasja Helgers-Enter (1977), en ik ben het gezicht achter Remonte. Ik ben getrouwd met mijn grote liefde Peter, moeder van 3 jongens (19, 16, 16) en trotse eigenaresse van Remonte en de prachtige Lusitano’s die hier zijn.
Mijn roots liggen op de Drentse heide, waarna ik lange tijd in Brabant woonde. Inmiddels wonen en werken wij op een heerlijke plek in Baarlo (Li.) aan de rand van de bossen. Daar heb ik voor Remonte een prachtige thuisbasis kunnen creëren.

Na jarenlang in de top van het bedrijfsleven te hebben gewerkt als business consultant, trainer en project- en programma manager, heb ik in 2013 de eerste stappen op het pad van ondernemerschap gezet.

Initieel was mijn interesse gericht op de instrumentele en gedragsmatige aspecten van persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Hier bleek echter een hele spannende en interessante wereld achter te zitten, ook met de paarden. Daar ben ik met vol enthousiasme ingestapt en ik ben me gaan verdiepen in bewustzijnsontwikkeling, trauma en burn-out problematiek, emotionele obstakels en angsten.
Toen ikzelf geconfronteerd werd met een aantal zich opeenvolgende, ingrijpende levensgebeurtenissen, heeft al die informatie mega veel diepgang èn een praktische bedding gekregen.

Sindsdien is dit wat ik wil en doe: mensen in laten zien dat ze de moeite waard zijn; dat er altijd mogelijkheden zijn; dat het altijd zin heeft om ervoor te blijven gaan!
Elke hobbel, hoe hoog ook, is te overkomen.
Graag leer ik mensen wat ze daarin voor zichzelf kunnen betekenen.

Home Over Remonte