REMONTE

De naam Remonte komt uit het opleidingsplan voor paarden van de Weense Rijschool.  Het is de benaming van de jonge Lippizaner hengsten, die als 4 en 5 jarige hun opleidingstraject beginnen. In de eerste twee opleidingsjaren worden ze ‘junge Remonte’ en ‘alte Remonte’ genoemd.  Hun opleidingsdoel in deze jaren is: balans en evenwicht te vinden en om in hun volwassen kracht te komen.  Ik zie hierin een mooie parallel mijn werk: het bewust ontwikken van Balans, Evenwicht en Kracht voor mensen en organisaties zodat ze hun eigen successen kunnen realiseren.

WIE IK BEN

Mijn naam is Natasja Helgers-Enter (1977). Ik ben opgegroeid op het Drentse platteland: ik heb mijn wortels liggen in de bossen en heidevelden rond de Drentse Aa. Via mijn opleiding International Business aan de Universiteit van Maastricht, een postdoctoraal aan de Erasmusuniversiteit en mijn grote liefde Peter Helgers, ben ik op Brabantse zandgronden aan de rand van de Drunense Duinen terecht gekomen. Hier genieten we samen van onze 3 kinderen. Als rode draad door mijn hele leven lopen de paarden, waar ik inmiddels al ruim 30 jaar mee werk. In 2010 heb ik besloten om parallel aan mijn werk als organisatieadviseur, projectmanager, trainer en coach me verder te gaan verdiepen in persoonlijke en organisatie ontwikkeling. Thema’s als hoog sensitiviteit, persoonlijke ontwikkeling en weerstanden bij verandertrajecten hebben hierin mijn speciale aandacht.

EIGEN ONTWIKKELING

Om dit werk nog meer bij mezelf te brengen, heb ik hierin de samenwerking met mijn paarden gezocht door een opleiding tot coach met paarden te volgen, opleidingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap, organisatie- en familieopstellingen, en energetisch en sjamanistisch werk. Tijdens deze opleidingen leerde ik al snel mijn werk in het bedrijfsleven met een andere bril op te bekijken. Mijn ervaring bleek rijker dan ik zelf voor mogelijk had gehouden. Ik wilde deze inzichten delen met anderen en heb in 2013 hiervoor Remonte opgericht.

Gaandeweg werd duidelijk, dat mensen in mijn werk vooral door mijn enthousiasme geraakt werden en het hun inspireerde om ook meer uit hun ervaring en potentie te halen. Dit, gecombineerd met het werk wat de paarden hebben gedaan toen ik geconfronteerd werd met kanker, hebben mij helder doen zien, wat ik met Remonte allemaal kan bereiken.

Ik bruis van energie als ik mensen kan inspireren, motiveren en activeren om zoveel mogelijk uit henzelf, hun team, organisatie of paard te halen. Vanuit dat enthousiasme blijf ik dan ook steeds verder onderzoeken doen naar kennis en kunde om hier zoveel mogelijk uit te halen. Ik blijf me steeds oriënteren op weer nieuwe ‘brillen’ op de werkelijkheid. Ze hebben mij gebracht tot waar we nu staan – in een nieuw tijdperk van wat ik noem “mogelijkheden-management”. Want in mijn overtuiging is het niet meer een vraag òf we ‘er’ wat mee moeten, maar is het een gegeven dàt we ‘er’ wat mee moeten!

VISIE EN MISSIE

Bij Remonte draait alles om het inspireren, motiveren en activeren van mensen. Hierbij is het mijn missie om organisaties, mensen en kinderen te laten ontdekken dat ze alles in zich hebben om elke gewenste stap in hun leven te kunnen nemen. Het gaat hier om het stuk bewustwording, en het daadwerkelijk hiermee aan de slag gaan. Hiermee werk ik bij Remonte aan een wereld waarin we niet alleen weten dat verbetering bij onszelf begint, maar waar we ook daadwerkelijk zelf beginnen aan die verbetering. En door de rimpels in het water, heeft een kleine sprong in het diepe enorm veel impact!

HET PAARD

Zoals al duidelijk werd, speelt het paard een grote rol in zowel mijn leven als mijn werk. Paarden hebben mede gezorgd voor de oprichting van dit bedrijf. Op mijn site www.belevenmetpaarden.nl meer over het stuk training en coaching wat ik op dat gebied verzorg.

QUOTES & ERVARINGEN

“Natasja kijkt ècht naar mij en naar mijn paard en dat geeft vertrouwen. Bij haar durf ik wel stappen te zetten. Ik wordt gewoon blij van hoe ze uitlegt wat er aan de orde is en wat we hebben te doen. Dat geeft me de moed om het te gaan doen.”
Suzanne Brands
“Deze dame weet van aanpakken, en is helder in haar analyse. Soms confronterend, maar dat is dan wel verhelderend. Stappen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling weet ze van heldere praktijkvoorbeelden te voorzien, waardoor het voor deelnemers gaat leven. De mogelijkheid bij Remonte om ook paarden in te zetten in trajecten, geeft een extra dimensie, met een prachtig katalyserende werking”
Marjo Janssen
“In haar werk is Natasja lekker praktisch, en ze laat zien dat ze weet waar ze het over heeft”
Isolde Verhoeven
“Als je vragen hebt over en volgende stap in ondernemerschap, weet Natasja op een prettige manier tot de kern van de vraag te komen. Ze houdt je een heldere spiegel voor, van waaruit mogelijkheden inzichtelijk worden en je een pad kunt gaan uitstippelen. En ook daarin blijft ze een fijne ondersteuning bieden om dat handjes en voetjes te geven”
Remco en Susanne Bleijendaal