ONTWIKKELEN

Ontwikkelen kan heel ingewikkeld zijn. Bij Remonte probeer ik je kennis te laten maken met vaardigheden die het allemaal wat minder complex maken. Je hebt namelijk zelf prachtige instrumenten in huis om te zien waar je mogelijkheden liggen en om deze te benutten. Ik laat je hiermee kennismaken en leer je hoe deze te gebruiken. Dit geldt ook op team- en organisatieniveau.

WERKWIJZE

In mijn manier van werken, probeer ik mensen vanuit mijn achtergrond en ervaringen te inspireren, motiveren en activeren om aan de slag te gaan met hun persoonlijke of organisatorische mogelijkheden.
Dat doe ik door korte cycli van beleven, herkennen en leren door te gaan met de persoon, het team of de organisatie waar ik mee werk.
Alles begint bij de vraagstelling. Veelal gaat dit over ontwikkelingsvraagstukken – op persoonlijk of juist op team- of organisatieniveau. De beleving vanuit de vraag is daarin cruciaal. Deze haal ik naar boven door te werken met praktijkcases, een thematisch opgestelde setting in een game of met een avontuurlijke opdracht.
Door deze beleving zien we wat er is en dient zich vanzelf aan wat er nodig is. Vanuit hier gaan we mogelijkheden tot het zetten van stappen herkennen. Die stappen gaan we vervolgens in creatieve sessies handjes en voetjes geven – pragmatisch vormgeven dus. Eventuele belemmeringen onderzoeken we en we kijken hoe die te overkomen. De stappen die mogelijk zijn zetten we en daarvan leren we in dezelfde systematiek – dus door ze te beleven en van daaruit nieuwe mogelijkheden te ontdekken om weer verder te kunnen.

MOGELIJKHEDEN ONDERZOEKEN

Daar waar nuttig (of noodzakelijk) zet ik mijn paarden in om de mogelijkheden te onderzoeken, of om belemmeringen te overkomen. Hun spiegelende werk heeft al heel vaak het verschil mogen maken: hun inzet blijkt keer op keer een heuse katalysator voor ontwikkeling te zijn. (Meer hierover op mijn site www.belevenmetpaarden.nl)

Door een aantal keer de cirkel beleven, herkennen en leren te doorlopen, leer je herkennen wat jouw sleutels tot succes zijn. En dan kun je zelf of met je team aan het stuur gaan zitten van jullie eigen ontwikkeling naar succes. Succes is immers geen eindpunt – het is een reis van hoogtepunt naar hoogtepunt. Ik help je graag op weg om je eigen kompas en gids te worden op deze reis.

Workshops bij Remonte wordt geheel naar wens en aard van de vraag ingericht. Elementen uit mijn werk kunnen ook apart worden aangevraagd. Een combinatie met een historisch-cultureel, dan wel culinair programma behoort ook tot de mogelijkheden.

BEWUST ONTWIKKELEN

Bij Remonte gaat alles over bewuste ontwikkeling naar succes. Met de nadruk op ‘bewuste ontwikkeling’, want jij bent uiteindelijk degene die bepaalt wat succes is.

Inspiratie, motivatie en activatie, dat is wat ik toe te voegen heb aan dat proces.
Wat kom je tegen op je pad of in je omgeving, wat zegt het je, wat kan je ermee? Ga de uitdaging aan en ga al lerend op pad! Bij Remonte ondersteun ik door mijn ruime ervaring, kennis en kunde van verschillende technieken vanuit organisatie ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, sportpsychologie, coaching met paarden, energetisch werk en lichaamsbewustzijn. Zo heb je via Remonte alle tools ter beschikking om bewust aan de gang te gaan met je ontwikkeling of die van je team of organisatie!

Ik nodig u van harte uit om met mij kennis te komen maken!
Ik zie uw mailtje of telefoontje graag tegemoet.

QUOTES & ERVARINGEN

“Bedoelde hij dat de hele tijd? Nou valt het kwartje.”
“Als ik het stapje voor stapje doe, kan het wel.”
“Toen we rustig bleven ging het sneller, dat is toch raar?”
“Mama, dit was leuk he?”
“Oh, dit zegt mijn instructrice ook als ik aan het rijden ben, ik breng het dus echt over.”
“Mama, nu hoef ik niet meer bang te zijn he?”
“Dit paard snapt me beter dan mijn psycholoog.”